03 Sep 2022

  CE ESTE UN HOSTING SAU GĂZDUIRE WEB?

  Ce este un host sau găzduirea web? Este serviciul cu ajutorul căruia site-ul tău și fișierele care îl alcătuiesc sunt stocate pe un server. Serviciul de găzduire web face ca site-ul să fie accesibil tuturor utilizatorilor de Internet. Site-ul este compus din fișiere care sunt plasate pe server în o anumită mapă. Găzduire web sau web hosting este închirierea spațiului pe serverul companie, pe o anumită perioadă de timp. Serverul este conectat la internet cu o bandă largă de trafic.

  Hostingul poate fi comparat cu o galerie. Într-o galerie se găsesc obiecte de artă, pe când într-un hosting – site-urile. Pentru a putea vedea exponatele din galerie, trebuie să știi adresa și programul de lucru. Așa cum site-ul funcționează 24/7, unicul lucru pe care trebuie să-l știi este numele de domeniu.

  Înainte să alegi un tarif de hosting, este binevenit să știi care sunt tipurile de servicii hosting în România. Odată ce vei avea o imagine clară despre ofertele existente, vei avea un punct de pornire pentru luare unei decizii.

  • Shared hosting. Acest tip de găzduire presupune utilizarea resurselor unui server în comun cu alți clienți. Este o opțiune populară în rândul persoanelor fizice și al întreprinderilor mici. De ce? Datorită prețului accesibil. Spațiul serverului este împărțit cu sute de alte site-uri web, prin urmare și costul pentru acesta este împărțit. Totuși, e cazul să iei în considerare că din moment ce „conviețuiești„ cu alți utilizatori, ești supus și unor riscuri. De exemplu, un site cu trafic ridicat poate consuma un număr mare de resurse, astfel afectând negativ viteza altor clienți. Pentru a evita acest lucru, trebuie să alegi un furnizor de găzduire de încredere care nu va încărca site-uri web mai mult decât poate gestiona un singur server, precum este SPACEHOST.
  • Virtual Private Server. Un VPS hosting spre deosebire de găzduirea partajată îți oferă mai mult control asupra serverului și un nivel înalt de stabilitate. În esență, modul de gestionarea a unui Virtual Private Server nu se deosebește de cel a unui server dedicat, întrucât proprietarul poate adapta procese, instala diverse software-uri, aplicații, face modificări în setările serverului etc. Lucrul dat se datorează faptului că spațiul unui server fizic este împărțit în câteva medii separate și izolate. Astfel, utilizatorii unei singure resurse nu se vor „deranja” între ei, în procesul de funcționare. Trebuie să menționăm că prețurile pentru un astfel de hosting lunar sunt mai ridicate, însă beneficiile obținute merită.
  • Servere dedicate. Această opțiune de găzduire web permite închirierea unui întreg server cu toate resursele sale, așa ca viteza de transfer a datelor, spațiul de stocare și memoria operativă. De asemenea, tipul dat de hosting este cel mai flexibil și adaptabil în fața nevoilor tale, deoarece ai control deplin asupra software-ului și sistemelor de securitate. Totuși, spre deosebire de celelalte tipuri de găzduire, serverul dedicat va avea nevoie de administrare (un angajat calificat responsabil de gestionare), de aceea opțiunea dată este perfectă în cazul corporatiilor care păstrează un cantități impunătoare de informații și date, magazinelor online cu un volum mare de produse, portalurilor de știri accesate de milioane de vizitatori ș.a.

  SPACEHOST oferă hosting ieftin și sigur, cu o activitate de peste 12 ani, reușește să pună la dispoziția clienților cele mai diverse și sigure servicii de găzduire: servere dedicate, VPS servere, hosting Web SSD și înregistrare de domeniu.

  03 Sep 2022

  De ce să treci pe NVMe hosting? Află care sunt motivele

  Tehnologia NVMe (Non-Volatile Memory Express) se răspândește rapid în centrele de date din întreaga lume, birouri dar si printre utilizatorii de acasă. Majoritatea persoanelor se întreabă dacă merită să facă acest upgrade. Depinde, dar mai întâi îți voi explica ce este această tehnologie și cum funcționează.

  SSD (Solid State Drive) este o tehnologie destul de avansată și mult mai rapidă față de Hard Disk-urile clasice utilizate acum cativa ani. Dar având în vedere că SSD-ul se poate conecta numai prin SATA, adică prin cabluri, este totuși limitată ca performamnță. Noua tehnologie NVMe SSD permite conectarea mediului de stocare printr-un port PCIe direct la placa de bază.

  Față de metoda clasică SATA, NVMe mărește exponențial viteza de scriere și citire a datelor stocate.

  1. Stocarea NVMe în centrele de date.

  În ceea ce privește găzduirea web, upgrade-urile hardware NVMe se fac, desigur, în infrastructura furnizorului de servicii. Îmbunătățirile la nivelul serverului vă economisesc timp prețios în accesarea mai rapidă a paginilor web. Și acest lucru se dovedește deja necesar pentru a sprijini următoarea generație de tehnologii inovatoare, inclusiv realitatea virtuală (VR).

  Dacă doriți să eliminați software-ul de stocare în cache sau Cloudflare pentru a vă simplifica sarcinile de administrare a sistemului sau doar să economisiți spațiu pe disc, aceasta este șansa dvs.

  2. Viteza de gazduire web cu stocare NVMe

  SSD NVMe funcționează de aproximativ 20x mai rapid decât planurile standard de găzduire HDD. Această creștere masivă a performanței permite planurilor de găzduire web NVMe să accepte site-uri web complexe, baze de date mari, conturi de e-mail nelimitate și realizarea de operațiuni extrem de rapide la nivel de fișiere.

  Noua tehnologie nu necesită o configurare suplimentară a software-ului pentru a vedea această scânteie în performanță iar datele stocate nu sunt modificate în niciun fel.

  3. Mai puțină latență

  Clienții se așteaptă ca paginile web să se încarce constant în mai puțin de 2 secunde, indiferent de câte ori modifică opțiunile de filtrare. În caz contrar, ei pleacă, provocând o rată de respingere mare, care vă va afecta negativ afacerea.

  Conferințele video cu “Jitsi Mee”t și alte aplicații auto-găzduite se desfășoară mult mai ușor atunci când audio și video sunt sincronizate și transmise cu adevărat cât mai curând posibil. Dacă serverul dvs. multimedia nu poate îndeplini aceste cerințe de lățime de bandă, va trebui să faceți unele lucrări de optimizare sau să utilizați o soluție software ca serviciu (SaaS) precum Zoom.

  Totul este ca experiența să fie perfectă, ca și cum toată lumea ar fi față în față.

  4. Upgrade-ul este inevitabil

  Deși s-ar putea să nu auzi prea multe despre asta, SSD-urile NVMe devin rapid standardul în soluțiile de stocare a datelor. Putem observa cum PC-urile au devenit din ce în ce mai subțiri. Unitățile de stocare M.2 NVMe sunt unul dintre motive.

  5. SEO Îmbunătățit (Search Engine Optimization)

  Din cauza cererii mari de tehnologie în prezent, timpul de încărcare a site-ului este un punct forte în clasamentele motoarelor de căutare. Schemele, hărțile de site XML și certificatele SSL sunt toate importante, desigur. Dar dacă site-ul dvs. necesită să vedeți o animație de încărcare timp de cinci secunde de fiecare dată:

  * Motoarele de căutare nu vă vor clasa in topul căutărilor
  * Software-ul dvs. de analiză web va raporta rate ridicate de respingere
  * Motoarele de căutare vor observa, de asemenea, rata de respingere și vă vor clasa și mai jos

  Optimizarea vitezei de încărcare a site-ului este un punct SEO important.

  6. Economisiți bani și timp

  Mulți proprietari de afaceri ajung într-un punct în care cel mai rentabil mod de a îmbunătăți performanța site-ului este actualizarea planului de găzduire web. Mulți trec de la găzduire SHARED la găzduire VPS cu cPanel pentru o performanță mai bună. Unii migrează de la un VPS la de servere dedicate pentru mai mult spațiu pe disc sau performanță mult mai ridicată.

  De ce să migrați de la găzduire shared la un VPS când găzduirea shared NVMe ar oferi viteză suplimentară fără funcțiile suplimentare pe care nu le veți folosi? De ce să faceți upgrade de la un VPS la un server dedicat când puteți opta pentru un VPS SSD NVMe și puteți elimina software-ul de cache pentru a economisi spațiu?

  Un mediu de server mai simplu face minuni pentru tine:

  * Mai putin downtime
  * Mai puține aplicații pentru a depana timpul de nefuncționare
  * Mai mult timp pentru a te focusa pe lucruri mai importante

  În cele din urmă, obțineți mai mult din ceea ce aveți nevoie cel mai probabil (viteză) și mai puțin din ceea ce nu doriți (muncă suplimentară). Toate acestea conduc la randamente intangibile ale investiției.

  Găzduirea pe serverele NVMe este viitorul, iar noi la NAMEBOX utilizăm această tehnologie de mai bine de 18 luni și ne declarăm mulțumiți de performanță obținută.

  Clientii tai si echipa din spatele afacerii tale dar si beneficiile SEO obtinute in urma migrarii catre NVMe o sa aduca un plus de valoare afacerii tale iar aceste lucruri o sa se poata observa cu ochiul liber.

   Spacehost Hosting. All rights reserved
   Top

   Thank you for your upload